Menu +
hm_bollen

Rouwcafé

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan. Het Rouwcafé maakt rouwen bespreekbaar, je vindt steun bij anderen en leert op een andere manier naar je rouwproces kijken.

Stichting Humanitas organiseert in samenwerking met CVU Uitvaartzorg en Inloophuis De Boei vier maal per jaar het Rouwcafé.

Het Rouwcafé is er voor mensen die behoefte hebben aan een plek om stil te staan bij hun verlies. In het Rouwcafé worden themabijeenkomsten georganiseerd en er is ruimte voor ontmoeting met anderen die ook een verlies hebben geleden.

De toegang is gratis, wél graag vooraf aanmelden via evanleenen@stichtinghumanitas.nl ( 06 12 58 59 42)

U bent van harte welkom!

Let op! Het Rouwcafé wordt op wisselende locaties georganiseerd.

Agenda 2022:

Rouwcafé: Kijken is een kunst

Op 30 maart a.s. gaan we onder leiding van Sanne Hoogeveen* aan de hand van een kunstwerk in gesprek over wat beeldende kunst voor ons kan betekenen. Hoe kijk je nu eigenlijk naar beeldende kunst? En kunnen we er gelukkiger van worden? Wat kan het voor je betekenen als je rouwt om een dierbare? En je dagen gevuld zijn met gemis en verdriet?

Kunst kan een toegevoegde waarde hebben voor de belevingswereld, het inspireert, prikkelt de zintuigen en hersenactiviteit en het kan rust en afleiding bieden. We gaan deze middag met elkaar in gesprek over een kunstwerk. We onderzoeken wat er te zien is en gaan hier dieper op in.

Sanne maakt gebruik van een methode die is gebaseerd op Visual Thinking Strategies (ontwikkeld in het Museum of Modern Art, New York). Deze methode leert je kunst beter te begrijpen zonder dat je enige achtergrondkennis nodig hebt. Iedereen kan en mag iets vinden van beeldende kunst, ongeacht je achtergrond. Kunst is namelijk voor iedereen!

Het kunstwerk is speciaal geselecteerd uit het depot van Kunstuitleen Rotterdam.

*Sanne is grafisch vormgever, docent beeldende kunst en verzorgt de communicatie en educatie bij de Kunstuitleen Rotterdam.

We nodigen u van harte uit om aan deze bijzondere middag deel te nemen.

Tijd en locatie: 30 maart 2023 van 14.00 – 16.00 uur, Inloophuis de Boei, Weimansweg 70-72, Rotterdam

Toegang is gratis. Aanmelden is verplicht via 06 12 58 59 42 of EvLeenen@stichtinghumanitas.nl of 010-215 28 55 / janny@inloophuisdeboei.nl