Menu +
hm_bollen

Rouwcafé

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan. Het Rouwcafé maakt rouwen bespreekbaar, je vindt steun bij anderen en leert op een andere manier naar je rouwproces kijken.

Stichting Humanitas organiseert in samenwerking met CVU Uitvaartzorg en Inloophuis De Boei iedere eerste donderdag van de maand (van 14.00 tot 16.00 uur) het Rouwcafé.

Het Rouwcafé is er voor mensen die behoefte hebben aan een plek om stil te staan bij hun verlies. In het Rouwcafé worden themabijeenkomsten georganiseerd en er is ruimte voor ontmoeting met anderen die ook een verlies hebben geleden.

De toegang is gratis, wél graag vooraf aanmelden via evanleenen@stichtinghumanitas.nl ( 06 12 58 59 42)

U bent van harte welkom!

Let op! Het Rouwcafé wordt op wisselende locaties georganiseerd.

Agenda 2022:

Rouwcafé: Schuldgevoel en rouw – in gesprek met Marinus van den Berg

Op 5 mei 2022 gaat Marinus van den Berg met u in gesprek over het onderwerp ‘schuldgevoel en rouw’.

Schuldgevoel kan er om allerlei redenen zijn: misschien heeft u het idee dat u er tijdens het leven van uw dierbare niet vaak genoeg en met volle aandacht geweest bent. Of was uw relatie met de overledene niet optimaal en voelt u zich nu schuldig dat u er niet genoeg aan heeft gedaan om de relatie te verbeteren. Schuldgevoel kan er ook zijn als u kort na het overlijden van een dierbare weer even plezier heeft, want ‘dit hoort toch niet’. Zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom mensen zich schuldig kunnen voelen na het overlijden van een dierbare.

Marinus van den Berg publiceerde meerdere malen over dit onderwerp en hoe anders naar schuldgevoelens te luisteren. Hij zal er vanuit zijn ervaring over vertellen en met u over in gesprek gaan.

Marinus van den Berg is geestelijk-verzorger/pastor met emeritaat en actief als spreker en publicist Hij verzorgt lezingen en workshops over thema’s als levenseinde, afscheid, verlies en zorg. Hij is ambassadeur van Steun bij verlies en rouw.

Tijd en locatie: 14.00 – 16.00 uur, Inloophuis De Boei, Weimansweg 70-72, 3075 MP Rotterdam

Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht en kan via de mail: Janny@inloophuisdeboei.nl of bel 010-2152855