Menu +
hm_bollen

Rouwcafé

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan. Het Rouwcafé maakt rouwen bespreekbaar, je vindt steun bij anderen en leert op een andere manier naar je rouwproces kijken.

Stichting Humanitas organiseert in samenwerking met CVU Uitvaartzorg en Inloophuis De Boei iedere eerste donderdag van de maand (van 14.00 tot 16.00 uur) het Rouwcafé.

Het Rouwcafé is er voor mensen die behoefte hebben aan een plek om stil te staan bij hun verlies. In het Rouwcafé worden themabijeenkomsten georganiseerd en er is ruimte voor ontmoeting met anderen die ook een verlies hebben geleden.

De toegang is gratis, wél graag vooraf aanmelden via evanleenen@stichtinghumanitas.nl ( 06 12 58 59 42)

U bent van harte welkom!

Let op! Het Rouwcafé wordt op wisselende locaties georganiseerd.

Agenda 2022:

Rouwcafé: Poëziemiddag met muziek

Anne Remijn, rouwtherapeut in praktijk Eb en Vloed in Voorschoten, schrijfster en trainer, schreef de dichtbundel ‘Rouwen tussen eb en vloed’. Op donderdag 8 december a.s. komt zij haar gedichten voordragen in ons Rouwcafé met muzikale begeleiding van cellist Ruud Meester.

Anne maakt in haar gedichten veel gebruik van de metaforen van de zee. Zij schrijft over de rauwe pijn van de rouw, over het gebrek aan verbinding en het zoeken naar verbinding. Gedichten geven soms woorden aan gevoelens waar je zelf geen woorden voor kan vinden.

De muziek van Ruud Meester geeft alle gelegenheid om de gedichten op je in te laten werken. Ruud heeft twee conservatoriumstudies gedaan (muziekregistratie en cello). Hij speelt kamermuziek in diverse samenstellingen en geeft cello les.

We nodigen u van harte uit om naar de gedichten van Anne en muziek van Ruud te komen luisteren.

Tijd en locatie: 8 december 2021 van 14.00 – 16.00 uur, Inloophuis de Boei, Weimansweg 70-72, Rotterdam

Toegang is gratis. Aanmelden is verplicht via 06 12 58 59 42 of EvLeenen@stichtinghumanitas.nl of 010-215 28 55 / janny@inloophuisdeboei.nl