Menu +
hm_bollen

Rouwcafé

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan. Het Rouwcafé maakt rouwen bespreekbaar, je vindt steun bij anderen en leert op een andere manier naar je rouwproces kijken.

Stichting Humanitas organiseert in samenwerking met CVU Uitvaartzorg en Inloophuis De Boei vier maal per jaar het Rouwcafé.

Het Rouwcafé is er voor mensen die behoefte hebben aan een plek om stil te staan bij hun verlies. In het Rouwcafé worden themabijeenkomsten georganiseerd en er is ruimte voor ontmoeting met anderen die ook een verlies hebben geleden.

De toegang is gratis, wél graag vooraf aanmelden via evanleenen@stichtinghumanitas.nl ( 06 12 58 59 42)

U bent van harte welkom!

Let op! Het Rouwcafé wordt op wisselende locaties georganiseerd.

Agenda 2023:

Hoe kun je je voorbereiden op de feestdagen?

December is voor veel rouwende mensen een moeilijke maand. Feestdagen, zoals de Kerstdagen en Oud & Nieuw zijn vaak dagen van intens gemis en van groot verdriet. Het contrast is groot met de uiterlijke wereld en dat wat je voelt. Je hebt het gevoel niet te passen in de wereld van muziek, feestverlichting en cadeautjes kopen.

Het kan helpen als je vooraf bedenkt en afspreekt wat je die dagen wel en niet zult doen. Donderdagmiddag 7 december a.s. gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Vragen die o.a. aan bod komen: zijn er mensen of activiteiten die helpend kunnen zijn? Hoe gedenk je je dierbare tijdens deze dagen?

We sluiten deze middag af met koffie/thee en wat lekkers.

Datum: donderdag 7december 2023
Tijd en locatie: Inloophuis De Boei van 14:00 -16:00 uur
Adres: Weimansweg 70-72, 3075 MP Rotterdam

Voor de onkosten vragen wij een bijdrage van € 5,-.

Graag vooraf aanmelden via evleenen@stichtinghumanitas.nl (tel.: 06-12585942) of Janny@inloophuisdeboei.nl (tel.: 010-2152855).