Menu +
hm_bollen

Rouwcafé

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan. Het Rouwcafé maakt rouwen bespreekbaar, je vindt steun bij anderen en leert op een andere manier naar je rouwproces kijken.

Stichting Humanitas organiseert in samenwerking met CVU Uitvaartzorg en Inloophuis De Boei iedere eerste donderdag van de maand (van 14.00 tot 16.00 uur) het Rouwcafé.

Het Rouwcafé is er voor mensen die behoefte hebben aan een plek om stil te staan bij hun verlies. In het Rouwcafé worden themabijeenkomsten georganiseerd en er is ruimte voor ontmoeting met anderen die ook een verlies hebben geleden.

De toegang is gratis, wél graag vooraf aanmelden via cvroom@stichtinghumanitas.nl (06 30 41 92 14) of evanleenen@stichtinghumanitas.nl ( 06 12 58 59 42)

U bent van harte welkom!

Let op! Het Rouwcafé wordt op wisselende locaties georganiseerd.

Agenda 2021:

Rouwcafé: Filmvertoning ALEX op 7 oktober 2021

Deze film is gemaakt door Lisa de Bye en Didi Spaans.

ALEX gaat over een jonge vrouw genaamd Alex. Tien jaar geleden heeft ze haar zusje verloren, maar ze heeft het nog steeds geen plekje kunnen geven. Als kijker begeef je jezelf in de gedachte- en droomwereld van Alex. Hierin beleeft ze herinneringen aan haar zusje en probeert ze onbewust een aantal belangrijke aspecten van haar verlies te verwerken. Ze weet dat ze verder zal moeten zonder haar. Durft ze haar zusje uiteindelijk los te laten?

Omdat de droomwereld staat voor alle soorten van verlies, kan je er als kijker je eigen invulling aan geven.

Na afloop van de film is er de mogelijkheid om met Lisa en Didi in gesprek te gaan.

Tijd en locatie: 7 oktober 2021 van 14.00 – 16.00 uur, Humanitas, Pieter de Hoochweg 110, 3024 BH Rotterdam

Toegang is gratis. Aanmelden is verplicht via 06 12 58 59 42 of EvLeenen@stichtinghumanitas.nl.