Menu +
hm_bollen

Lotgenotengroepen

Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier, maar iedereen die rouwt, kent gevoelens van verdriet en eenzaamheid. In de gespreksgroep voor nabestaanden vind je herkenning en erkenning. Je kun je verhalen delen met anderen die ook een verlies hebben meegemaakt.

Twee maal per jaar organiseert Humanitas SBVR een gespreksgroep voor volwassenen. In een vaste groep ontmoet u anderen die ook een groot verlies hebben meegemaakt. Twee deskundige vrijwilligers begeleiden de groep. Een groep komt acht keer bij elkaar op een nader te bepalen vaste avond of ochtend. De bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van Humanitas aan de Westblaak 96-a.

Bij voldoende belangstelling start er ieder voor- en najaar een gespreksgroep.
Klik hier voor het aanvragen van een kennismakingsgesprek voor deelname aan een lotgenotengroep.

Voor kinderen en jongeren biedt Humanitas Steun bij verlies en rouw Rotterdam momenteel geen gespreksgroepen aan.

In Rotterdam starten via Indigo rouwgroepen ‘Kinderen en Rouw Samen’ (voor kinderen van 8 -12 jaar en voor jongeren van 12 – 16 jaar). In de omliggende Humanitas-regio’s starten ook regelmatig groepen voor jongeren en jongvolwassenen, ‘Jongeren en Rouw Samen (JERS)’. Wij brengen je graag met hen in contact.

———-

Vanaf 1 november 2023 gaan wij weer starten met een lotgenotengroep voor mensen die een dierbare hebben verloren. Dit kan een partner zijn, maar ook een broer/zus of ouder. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. We komen acht keer bij elkaar met een vaste groep.

De bijeenkomsten worden gehouden op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het gebouw van Humanitas aan de Westblaak 96 a. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Ellen van Leenen (coördinator Steun bij Verlies en Rouw) evleenen@stichtinghumanitas.nl