Menu +
hm_bollen

Jongeren in rouw

Wanneer je als jongere een verlies van dichtbij mee hebt gemaakt, dan verandert er veel voor jou. Meestal wil je dat de buitenwereld dit niet ziet. Vaak laat je een andere buitenkant zien, terwijl je van binnen zoveel verdriet hebt. Daardoor zouden mensen om je heen kunnen denken dat het wel goed met je gaat en dat je goed met je verlies omgaat.

Achter het masker dat je elke keer opzet verberg je de rouw om het verlies van degene waar je zoveel van hield. Eigenlijk wil je niet anders zijn dan de anderen, maar voel je je wel zo met je verdriet. Als je een belangrijk verlies te verwerken krijgt dan zit je zonder dat je het wilt in een situatie, waarbij je je door anderen onbegrepen kunt voelen.

Je merkt om je heen dat de omgeving met andere dingen bezig is en er maar een enkeling aandacht heeft voor jouw verdriet. Voor jou is er veel veranderd, hiermee omgaan is niet makkelijk. Thuis lukt het ook vaak niet om over het verlies te beginnen omdat je de anderen in het gezin niet wil belasten met jouw verdriet, ze hebben het zelf al zo moeilijk. Ook op school wil je niet anders zijn, daar gaat het tenminste gewoon door zoals het voor het verlies was.

Het kan fijn voor zijn wanneer je anderen ontmoet die ook een verlies hebben meegemaakt. Door met elkaar ervaringen en gevoelens te delen, vind je herkenning en begrip voor je verlies.

Met elkaar bespreek je wat dit verlies met je doet en hoe het leven weer wat leuker kan worden.Ben je tussen de 12 en 21 jaar? Dan kun je je aanmelden voor de lotgenotengroep.

Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen via telefoon 010-425 01 99 e-mail rouwstation@stichtinghumanitas.nl

Download of bekijk hieronder de folder. Klik op de afbeelding om het PDF-bestand te openen/downloaden.

 

Aanmelden