Menu +
hm_bollen

Rouwcafé 7 mei 2020: Lezing door Tim Overdiek (geannuleerd)

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Wat kunnen vrouwen hierin leren? Hoe ontmoeten of hoe verliezen vrouwen en mannen elkaar in de aanloop naar of in de periode na een overlijden?

Als ervaringsdeskundige kent Overdiek beide kanten van de medaille. In 2009 overleed zijn echtgenote Jennifer (41) aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij bleef achter met hun zoontjes van 9 en 12 jaar. Over het eerste jaar na haar dood schreef hij het boek Tranen van Liefde. Overdiek was 13 jaar toen zijn vader overleed na een hartstilstand.

In het najaar verscheen Als de man verliest. Samen met co-auteur Wim van Lent behandelt Tim mannelijke thema’s als onmacht, isolement, seksualiteit, suïcide, vaderlijn. In dit boek zijn ook openhartige gesprekken opgenomen met bekende Nederlandse mannen over hun verliesverhaal, onder wie A.F.Th. van der Heijden, Humberto Tan, Douwe Bob, Ahmed Marcouch, Mano Bouzamour.

Tim Overdiek was onder meer NOS-correspondent in Washington en Londen, adjunct-hoofdredacteur en radiopresentator. Hij is nu werkzaam als therapeutisch coach en schrijver. In zijn praktijk begeleidt hij vooral mannen met verlies of tegenslag.

Meer info: www.timoverdiek.nl

Tijd en locatie: 14.00 – 16.00 uur, Humanitas, Pieter de Hoochweg 110, 3024 BH Rotterdam

Toegang is gratis. Wél graag aanmelden voor de bijeenkomst, via de mail: cvroom@stichtinghumanitas.nl of bel 06 – 30 41 92 14.