Menu +
hm_bollen

Rouwcafé-bijeenkomst 5 maart 2020: Tranen rond de ziel

Verlies van een dierbare doet pijn in je hart, in je lijf en dikwijls ook in je ziel. Vooral als de relatie met je dierbare intiem en warm was. Door de jarenlange relatie raak je aan elkaar verknocht. Je kent elkaar door en door. Bij verlies van je dierbare sterf je zelf een stukje mee. Voor hen die hun geliefde zijn kwijt geraakt, is rouw de achterkant van liefde. Maar hoe gaat dat dan met onvervulde en gebroken relaties?

Bij onvervulde relaties had je bijvoorbeeld nog zo graag willen horen dat je dierbare van jou gehouden heeft, blij met je was of je zorg gezien heeft. Bij gebroken relaties had je al afscheid genomen. Je hebt je er van afgekeerd. En toch… er blijft onrust en een verlangen om in harmonie te zijn.

Onze ziel verlangt naar verbinding in liefde. Wanneer een dierbare ons ontvalt, huilt de ziel. Zelfs als de relatie onvervuld of gebroken is. In deze lezing gaan we in op de wijze waarop de ziel getroost en geheeld kan worden.

Klaas-Jan Rodenburg is rouwdeskundige, Gestalttherapeut, docent en directeur van de stichting Landelijk Steunpunt Rouw.

Tijd en locatie: 14.00 – 16.00 uur, Humanitas, Pieter de Hoochweg 110, 3024 BH Rotterdam